Дупничанин излезе от бойното си кръщене без драскотина

Константин Соколов
17.07.2013
размер на текста:

Щабът на боен клуб Марек с Рони Алекзандър.

Успешен дебют на гала вечер по ММА направи дупнишкият боец Славчо Павлов. Състезателят на Марек победи представителя на силния клуб Десант (Варна) Жулиян Желев на състезанието Cage of Glory 4, провело се в Обзор. Най-голямата дискотека на Балканите събра впечатляващите 5000 зрители за страхотния спектакъл.
Гала вечерта бе открита именно от Славчо Павлов и Жулиян Желев, които първи влязоха в клетката. Боецът от Дупница игра много грамотно и спокойно, не даде особени шансове на противника и излезе от бойното поле без една драскотина. Силното представяне на Павлов не остана незабелязано от един от най-изявените наши бойци Любомир Симеонов-Любо Чука, който лично поздрави младия си колега от Дупница.

Славчо Павлов (вдясно) се справи с варненския си съперник.

Доброто впечатление, което остави Славчо Павлов сред публиката и организаторите е гаранция, че ще бъде поканен да участва и в следващи прояви на Cage of Glory.
Във втората среща за вечерта също имаше дупнишко участие. Симеон Димитров-Лоренцо обаче отстъпи срещу своя стар съперник Виктор Димитров от Десант. След хубав първи рунд Лоренцо отново показа стария си недостатък – загуба на концентрация, което му коства победата. Симеон Димитров получи удар с коляно в главата, отвори се аркада и по преценка на лекаря и на мениджъра на Марек Минко Минков двубоят бе прекратен.
Като цяло събитието бе белязано от страхотно представяне на всички бойци, но фаворитите взеха своето. Суперзвездата от Венецуела Рони Алекзандър надделя над Саид Халилов (Русия), а българинът Росен Димитров-Близнака смаза друг руснак Алексей Мартинов. Интересното е, че двамата руски бойци са представители на известната чеченска ММА школа. Росен Димитров пък не се поколеба много и предизвика Рони Алекзандър на реванш, който се очаква с огромен интерес от организатори, които от своя страна останаха много доволни от финансовите резултати на Cage of Glory 4. Всичко това гарантира втори такъв турнир на същото място.

Симеон Димитров с Любо Чука и Станислав Недков-Стъки.


На дупнишките бойци пък само след дни предстои ново супер участие, този път на Max Fight. На 20 юли на градския стадион в Поморие 18-годишните дебютанти - марекчаните Драгомир Кацаров и Симеон Андров се изправят срещу представители на домакините от Уориър, който клуб е един от най-мощните в страната и притежател на половината шампионски пояси в Max Fight. За този отбор работят изявени специалисти като Теодор Карастоянов – национален треньор по ММА, най-добрият рефер Пламен Петров-Легендата и Янко Янков-Нинджата. В категория до 77 кг Драго Кацаров се изправя срещу Ивайло Димов, а при 84-килограмовите Мони Андров ще се бие с Георги Янчев. Сблъсъкът Андров – Янчев още от сега предизвиква огромен интерес, след като дупнишкият боец е по-малък от съперника си с точно 20 години!
“Червената армия” от Дупница запрашва за морето още в петък, 19 юли, като ще присъства на гала вечерта Max Fight 31, която ще се проведе на яхтеното пристанище на братя Диневи.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети