Двама от затрупаните миньори в Ораново са мъртви, другите са в неизвестност

DenNews.bg
16.07.2013
размер на текста:

Двама от затрупаните в рудник „Ораново” миньори са мъртви, а другите двама са в неизвестност. Това съобщава bTV, позовавайки се на кмета на Симитли Апостол Апостолов.
Инцидентът е станал в 9.30 часа тази сутрин, но до полицията сигнал е изпратен едва в 11.08 часа, след като на място са разбрали, че не могат да се справят със ситуацията.
Срутването е станало 30 метра хоризонтално и 10 метра надолу в изходен тунел на рудника
Спасителните екипи се опитват да пробият руините и да прокарат тръба с въздух. 20 миньори, които са били на служба нощна смяна, помагат на място при срутването.
По-рано бе съобщено за взрив в една от галериите на мината, но кметът отрече да е имало експлозия.
Това е поредната трагедия в „Ораново”. В средата на май ремък, задвижващ транспортна лента, отряза крака на 39-годишен работник.
Два месеца преди този инцидент контролни органи спряха дейността на две работни места в рудника в Симитли, където в продължение на два дни възникваха инциденти. Срутване на въглищен пласт рани 37-годишен миньор през март, а ден преди това други двама негови колеги пострадаха поради същата причина.
Преди три години при взрив в мината загинаха двама миньори, които получиха 80% изгаряния. Други десетима пострадаха по-леко от експлозията. През октомври същата година свлякла се кална маса уби на място двама работници.
Източник: btvnews.bg
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети