Шеф на мощен наркокартел е арестуван с 2 млн. долара

DenNews.bg
16.07.2013
размер на текста:

Главата на най-мощния наркокартел в Мексико Сетас е задържан с 2 милиона долара в град Нуево Ларедо на границата със САЩ. Арестът на Мигел Анхел Тревиньо Моралес, осъществен с участието на подразделение морски пехотинци, е най-големият успех на мексиканските властии, откакто държавата обяви война на наркокартелите.
Арестувани са още двама души, приближени на главореза.
42-годишният Моралес не е сред основателите на Сетас и за разлика от тях няма военна подготовка. Той влиза в Сетас в началото на 90-те години, още като тийнейджър, но бързо се издига в йерархията благодарение на жестокостта си и репутацията на брутален убиец.
През 2010 г. Моралес става вторият човек в Сетас, превръщайки се в регионален бос, базиран в Нуево Ларедо, щат Тамаулипас. След смъртта на лидера на наркокартела Ериберто Ласкано през октомври 2012 г. Моралес заема мястото му.
Сетас са известни с изключителната си жестокост - и по отношение на полицаи и военни, и по отношение на конкурентни наркокартели. Рязане на глави, разчленяване, бесене по виадукти - това е само част от арсенала на убийците на Сетас.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети