Библиотеката в Сапарева баня обучава хлапета за PR спецове

DenNews.bg
13.07.2013
размер на текста:

Читалищна библиотека при НЧ „Просветен лъч-1905” -Сапарева баня започва обучение на 10 деца на възраст от 10 до 18 г. за изготвяне на рекламни материали за проекта под формата на брошури и флаери. Учениците ще се учат да работят с приложен софтуер MS office Publisher 2007.
Заниманията са част от проекта „Стимулиране на гражданската активност при използване на е-услуги сред населението на община Сапарева баня” по програма „Глобални библиотеки – България”, чиито старт бе даден вчера. Основните дейности по проекта са изготвяне на уеб сайт на библиотеката, в който да се предлагат електронни библиотечни услуги и информация за местната общност. Дейността предполага събиране на материали, които да бъдат използвани в уеб сайт, който да включва информация за организацията, библиотеката, като част от същата и вкарването на библиотечен електронен каталог за ползване през интернет.
На среща на водещата организация по проекта-библиотеката при читалището „Просветен лъч-1905” и партньорите в лицето на общинска администрация и ОУ „Христо Ботев”-Сапарева баня бе избран екипа за управление. Негов ръководител ще бъде библиотекар Йорданка Нешова, а в него влизат още Юлия Гювийска - читалищен секретар, Радка Серафимова-организатор КМД, Анета Трайкова- Директор на ОУ „Христо Ботев” и Михаела Фарфарова- Директор на Дирекция „ Административно-правно и информационно обслужване” в общината.
На срещата ръководителят на проекта Йорданка Нешова представи основните дейности и цели по проекта и графика за изпълнение на набелязаните задачи, както и концепцията за сайта на библиотеката.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети