41 бежанци изловиха по границите със Сърбия и Турция

DenNews.bg
12.07.2013
размер на текста:

20 кандидат-бежанци задържаха граничните полицаи от ГПУ-Брегово през изминалото денонощие. 18 от тях са от Алжир, по един – от Мароко и Палестина. Около половин час след полунощ местен жител подал сигнал, че в лозята на Кула е забелязал петима мъже, които се укривали. Веднага е изпратена оперативно-издирвателна група, която с помощта на служебното куче Джет е задържала петима алжирци. Всичките задържани кандидат-бежанци са пристигнали нелегално в страната.
Вчера на пътя към ГКПП – Връшка чука граничните полицаи са задържали още двама алжирци, притежаващи карти на чужденци, издадени от регистрационно-приемателния център за бежанци в София. Снощи гранично-полицейски наряд от ГПУ- Брегово при проверка на влака София – Видин открил, че сред пътниците има 13 чужди граждани, отговарящи на рисковия профил. Установено е, че 11 са от Алжир, по един – от Мароко и Палестина. Всичките имат карти, издадени от регистрационно-приемателните центрове за бежанци в София и с. Баня, общ. Нова Загора. Истинската цел на трите задържани групи обаче не е получаване на бежански статут в България и след регистрацията си у нас те започнали да търсят различни начини да преминат западната ни граница. Чужденците са задържани в ГПУ-Брегово.
21 нелегални имигранти са задържали граничните полицаи на българо-турската граница. Вчера в района на с. Крайново са задържани петима без документи. Снощи в землището на с. Воден са задържани още 7 души, преминали нелегално границата. Те имат сирийски карти за самоличност. Граничните полицаи от ГПУ-Елхово са задържали вчера в района на селата Голям Дервент и Вълча поляна 9 нелегални имигранти без документи. С групите има и деца, които са настанени в специализирани помещения, информират от Пресцентъра на МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети