Интелектуалци с белезници след щурм „Грабвайте телата” срещу Парламента

DenNews.bg
11.07.2013
размер на текста:

Петима интелектуалци бяха задържани по време на протеста срещу правителството на Пламен Орешарски, след като прескочиха металните ограждения около сградата на Народното събрание и влязоха в охраняваната зона с плакат „Грабвайте телата”.
Писателите Ясен Атанасов, Иван Димитров, Милена Фучеджиева, Димитър Кенаров и Александър Кръстев бяха вкарани в полицейски бус, където са им били снети обяснения.
"Прескочихме с надпис "Грабвайте телата", за да разберат хората, че могат да ни ограничават физически, но никой не може да ни отнеме вярата. Това правителство трябва да бъде свалено, защото е престъпно за страната", заяви пред БНТ Ясен Атанасов.
Днешният ден започна с традиционната акция „на кафе” пред Парламента, като депутатите бяха освирквани при влизането им с сградата. Освен това велошествие мина по жълтите павета и пред финансовото министерство.
Само преди минути лидерът на БСП Сергей Станишев пък излезе с поредния си пренебрежителен коментар към нестихващото недоволство към управляващите.
„Нито правителството, нито парламентът са готови да разговарят с протестиращите в условията на ултиматум, защото част от тях не желаят да има диалог. Не може да има диалог с предварителни условия”., заяви Станишев след среща в НС на ръководството на с делегацията на ПАСЕ, водена от нейния председател Жан-Клод Миньон.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети