100-ина протестираха безмълвно в подкрепа на Орешарски

dennews.bg
10.07.2013
размер на текста:

Тихо, кротко, без възгласи и плакати. Само музика от озвучителя и речта на организатора Василка Александрова.
Така мина първият протест в Дупница, организиран от Граждански инициативен комитет в подкрепа на кабинета „Орешарски”. Бивши управници се наредиха в първите редици на протестите в Дупница в подкрепа на кабинета Орешарски.

 

Най-отпред застанаха ексметовете на града Първан Дангов и Атанас Янев. До тях застанаха заместникът на Дангов Велизар Аспарухов и председателят на местния парламент в предишния мандат Явор Тодоров. На въпрос защо е тук на протестите, Атанас Янев в типично неговия си стил от кметуването отговори, че за него е важно за всички да са добре и да получават редовно заплатите си.

 

100-ина протестиращи се събраха пред Дома на техниката, които след краткото слово на организатора- Василка Александрова се разотидоха.На днешния протест бяха всички общински съветници от БСП начело с лидера им Станислав Павлов, най-върлите беловласи членове на партията, както и бивши служители от общинска администрация.

 

Преди официалното начало започна събирането на подписка от организационния секретар на БСП в Дупница. Тя бе под надслов „За даване кредит на доверие на правителството на Орешарски!” и с искания за върховенството на закона, за социални придобивки, за прозрачно и честно управление, не на монополите, не на задкулисните игри и корупцията, не на престъпността и олигархията.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети