Ексдепутатът и областен координатор на ГЕРБ Валентин Микев напуска партията

DenNews.bg
10.07.2013
размер на текста:

Валентин Микев Снимка: Архив

Ексдепутатът от 41-то Народно събрание и бивш областен координатор на ГЕРБ-Кюстендил Валентин Микев се присъедини към групата на отцепниците. Микев мотивира напускането си от партията с липса на комуникация с местното и централното ръководства на ГЕРБ през последните 9 месеца.
През уикенда петима политици от ГЕРБ оповестиха оттеглянето си и нова цел - създаване на отделен политически проект. Става въпрос за Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков, Константин Хаджигаев и Емил Димитров.
Микев е първият хвърлил оставка от структурата в областта. Дали примерът му ще бъде последван ще стане ясно в идните дни и седмици.
Разнобоят в ГЕРБ са дължи в голяма степен на негодуванието срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който години наред „колеше и бесеше” в партията, като председател на изборния щаб. Именно Цветанов подреждаше кандидатските листи на герберите и определяше кой пост от кого да бъде зает или освободен.
Микев бе заменен като областен координатор на ГЕРБ-Кюстендил от настоящият депутат Кирил Калфин и не намери място в партийната листа за последните парламентарни избори. Пренебрегването му така и не бе обяснено официално, но неофициалната версия е неодобрението му към Цветанов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети