Киното на колела на БНТ паркира в Сапарева баня

DenNews.bg
01.07.2013
размер на текста:

Киното на колела, инициативата за филмови вечери под звездите на хитови български заглавия на Българската национална телевизия, ще паркира в Сапарева баня.
Във втория сезон на "Пътуващо лятно кино с БНТ1", инициатива за възстановяване на летните кина, ще обиколи 32 населени места в България, сред които и курортния град в полите на Рила планина
Турнето, което пожъна огромен успех в дебюта си през 2012 г., ще стартира за втора поредна година на 12 юли в София, а финалът е на 6 септември в Созопол, съобщиха от медията.
Акцентът отново е новото българско кино, най-доброто от конкурсите за късометражни филми на млади автори "РепорТийн" и "София филм фест" и обичани хитове от последните 30 години. Сред заглавията, които киното на колела ще предложи на гостите си, са съвременните "Джулай", "Аве" и "Кецове", ретрокомедиите "Баш майсторът", "Баш майсторът на море" и "Опасен чар", както и много други.
В Сапарева баня на 13 август ще бъдат прожектирани филмите "Драсканица" и "Шоково състояние". Входът за всички прожекции е свободен.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети