Прокуратурата иска имунитета и на депутат от ДПС

DenNews.bg
07.06.2013
размер на текста:

Сотир Цацаров ще внесе искането за снемане на имунитета в понеделник.

При главния прокурор е постъпило предложение от Софийска градска прокуратура (СГП) за внасяне на искане до Народното събрание, за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Петър Симеонов Ангелов – народен представител в 42 –то НС, избран от листата на ПП ДПС, съобщиха от прокуратурата.
Досъдебното производство е образувано на 02.02.2012 г. от Специализираната прокуратура. По делото са разпитани над 40 свидетели, изготвено е заключение на компютърно – техническа експертиза, назначена е съдебно-икономическа експертиза, иззети и приложени по делото са множество веществени доказателства и документи.
Петър Ангелов е привлечен като обвиняем на 28.03.2012 г. за извършени престъпления - участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления и за данъчно престъпление - избегнато плащане на данъчни задължения в размер на над 4 млн лв. /по чл.321 ал.3 пр.2 т.2 вр. с ал.2 НК и по чл.255 ал.3 вр. с ал.1 т.6, пр.2, вр.чл.26 ал.1 НК, вр. с чл.20 ал.2 НК/.
С постановление на Специализираната прокуратура от 05.06.2013 г. наказателното производство е спряно, тъй като Ангелов е придобил имунитет. Главният прокурор смята предложението на СГП за напълно основателно и затова в понеделник - 10 юни 2013 г. ще внесе в НС искане на основание чл. 70 ал.1 от Конституцията за снемане на имунитета на народния представител Петър Ангелов.
Без депутатски имунитет вече е бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети