Депутатите от Атака пак нападнаха тв екип

DenNews.bg
07.06.2013
размер на текста:

Снимка: Архив

Депутатите от Атака изиграха втори епизод от войната си с телевизионните екипи на Скат, като в кулоарите на парламента нападнаха с крясъци и викове „извини се” репортерка и оператор от телевизията. Първият сблъсък на атакистите и лидера им Волен Сидеров с журналисти стана пред парламента, а тяхна жертва тогава беше журналистът Тео Ангелов, също от Скат.
И в двата епизода депутатите настояваха журналистите да се извинят за българските граждани, определени от собственика на медията Валери Симеонов и лидер на НФСБ като "лумпени".
Репортерката подгони Волен Сидеров, за да му зададе въпрос, а я наобиколиха десетина депутати от "Атака".
Поведението на народните представител наложи намесата на шестима квестори в парламента. Това обаче спря заплахите, че докато журналистката не се извини, няма да напусне сградата на Народното събрание.
Журналистката от „Скат” заяви, че от „Атака” са комплексирани от резултата на НФСБ на изборите. След около 25-минутни пререкания се появи зам.-председателят на НС Мая Манолова, която с команди раздели враждуващите страни. По късно Манолова заяви, че не е разбрала как е възникнал този конфликт и обеща да разследва случая и да предприеме мерки, ако се налага.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети