Крайно десни убиха студент с леви възгледи

DenNews.bg
07.06.2013
размер на текста:

 Заради фаталния инцидент с Клеман Мерик в столицата Париж, както и в други градове на страната, се състояха протести, в които взеха участие близо 15 000 души. Те скандирахаантифашистки лозунги и развяваха знамена срещу крайнодесните движения.
19-годишен студент с леви възгледи, който беше нападнат от крайнодесни активисти, почина в болница. Клеман Мерик е бил студент в престижния университет заполитически науки и член на синдикат „Солидарност". По първоначална информация той е бил нападнат от група скинари в района на гара „Сен Лазар".
Предстои аутопсия, която да уточни точната причина за смъртта му, но най-вероятно младежът е загинал от зверския побой, съобщават френски медии.
За нападението са задържани седем души - шестима мъже и една жена.
„Този младеж е бил с леви убеждения и е нападнат от членове на крайнодясно движение, това е очевидно", коментира министърът на вътрешните работи на Франция Манюел Валс, който посети мястото на нападението.
Според полицията авторите на тежкото престъпление са представители на движението на Младите националисти революционери във Франция, свързани с течението на Третия път.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети