Разбиха депо за крадени коли по сигнал от GPS

DenNews.bg
06.06.2013
размер на текста:

Служители от ГД «Национална полиция» и криминалисти на ОДМВР – Хасково откриха склад за крадени автомобили. В него са намерени три джипа, обявени за издирване от СДВР.
Операцията е реализирана вчера на територията на областния град. Криминалистите «атакували» складово помещение на бул. «България». Там те открили три джипа „Ленд Роувър”, които според направената справка били откраднати през месеците април и май тази година от София и обявени за издирване. Два от автомобилите били лизингови, а третият – собственост на частно лице. Колите са със свалени регистрационни табели. Полицаите локализирали мястото с помощта на GPS сигнал, излъчван от едната кола.
По първоначални данни, складът е нает от 43-годишен хасковлия – регистриран за изнасилване, нанасяне на средна телесна повреда и шофиране в нетрезво състояние. Устанавено е, че в близост е наел и втори склад, където са открити множество двигатели и части от МПС. И в момента се извършва оглед на място, предстоят и експертизи, които ще уточняват дали тези части са обект на кражби. Работата по случая продължава.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети