Кадър на ДАНС е новият главен секретар на МВР

DenNews.bg
05.06.2013
размер на текста:

Президентът Росен Плевнелиев ще подпише указа за назначаването на предложения от новото правителство за главен секретар на МВР Светлозар Лазаров.
Пред журналисти държавният глава обяви, че е готов да даде кредит на доверие за кандидатурата на Лазаров, който от 2008 г. е началник на отдел в ДАНС. Президентът подкрепя това, че и парламентът, и правителството носят със себе си своята ясна политическа отговорност и своите ясни решения.
Лазаров бе предложен от правителството за наследник на подалия оставка Калин Георгиев вчера.
Светлозар Лазаров е роден на 21 януари 1974 г. в Горна Оряховица. Завършил е право в ЮЗУ „Неофит Рилски”. В системата на МВР започва работа през 1999 г. като командос в Специализирания отряд за борба с тероризма. През 2002 г. е назначен на длъжност разузнавач в НСС, като последователно е заемал всички длъжности до началник на сектор. От април 2008 г. до момента е началник на отдел в Държавната агенция „Национална сигурност”. Преминал е специализирани курсове за повишаване на квалификацията, на които лектори са били представители на ФБР, ЦРУ, МИ-6 и др, посочват от Пресслужбата на Министерски съвет.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети