Хероин за над 2 млн. лв. хванаха в кола на границата с Турция

DenNews.bg
04.06.2013
размер на текста:

26 килограма хероин за над 2,3 милиона лева иззеха служители на ОДМВР-Хасково. Задържани са двама мъже и жена, двама са обявени за издирване.
В координация и под контрола на хасковската окръжна прокуратура криминалисти от ОДМВР-Хасково са осъществили операция след 8-месечно наблюдение и работа във връзка с трансграничен трафик на хероин.
Вчера на ГКПП - Малко Търново полицаите спрели за проверка лек автомобил „Опел Зефира“. Колата е шофирана от 40-годишния жител на Хасково Л.Д., който идвал от Турция. В хода на проверката, в специално пригодени тайници – кухини под седалките на колата - са намерени 50 вакуумирани пакета, обвити с индиго и тиксо. Прахообразното вещество в тях реагирало на хероин. Теглото на дрогата е 26 кг.
При разследването е изяснено, че мъжът е ангажиран за превоза от друг свой съгражданин – С.А. /40 г./ и с още двама – В.Б. /41 г./ и Н.К. /55 г./ от Хасково, са участвали в трафикирането на дрогата. Последните двама отговаряли за транспорта и наели Л.Д. за шофьор. Установена е съпричастността и на 32-годишна хасковлийка, съпруга на С.А., участвала в организацията на трансграничния трафик. На работното й място полицаите открили огнестрелно оръжие – пушка, калибър 7,62 със заглушител и 36 боеприпаса за нея. Жената съхранявала и 50 телефона и сим карти, включително и на чуждестранни оператори.
С.А. и Н.К. са обявени за общодържавно издирване, а на останалите трима е наложена полицейска мярка за задържане.
По цени на съдебната система конфискуваният наркотик е за над 2,3 млн. лева.
Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Хасково, образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети