Служебен адвокат пое защитата на арестувания в Хърватия шофьор на автовоз от Дупница

dennews.bg
03.06.2013
размер на текста:

Служебен адвокат е поел защитата на арестувания в Хърватия шофьор на автовоз от Дупница. Това обяви предсеателят на сдружението на собствениците на автокъщи в града Вергил Кацов, който обясни, че е запознат с проблема часове след ареста. Веднага от негова страна са предприети действия за свързване с нашия консул в Хърватия, който се е ангажирал да съдейства. Арестуваният шофьор вече е и със служебен адвокат, който ще присъства по време на разпитите му пред съдия-следовател.
Според Кацов проблем с автомобилите няма и те не са част от канал за контрабанда с крадени коли така, както твърдят хърватските медии. Според Кацов написаното там е преувеличено с цел създаване на сензация.
„По всяка вероятност автовозът е задържан, защото шофьорът е носил в себе си ксерокопия на договорите за покупко-продажба. Такава е практиката при нас и тя е с цел да се пресекат злоупотреби през границите. Оригиналите ние ги получаваме от италианските оказиони след като колите пристигнат в автокъщите”, обясни Кацов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети