Арестуваха в Хърватия дупнишки автовоз с крадени луксозни коли за половин милион

DenNews.bg
03.06.2013
размер на текста:

 Автовоз на една от дупнишките автокъщи е задържан на хърватската граница с 9 луксозни коли от най-висок клас. За 5 от тях от марката Мерцедес, Ланд Роувър и БМВ е доказано, че са крадени, а останалите 4 все още се проверяват, информира хърватския ежедневник Novilist.hr.

Полицията е конфискувала и деветте коли, чиято обща стойност възлиза на половин милион лева.

Проверката е била извършена от служители от отдел “Организирана престъпност”, които спрели в събота през нощта дупнишкия автовоз. Привидно в документацията всичко било наред с превозните средства, закупени от Италия.Въпреки това след щателна проверка станало ясно, че 5 от колите са крадени, за останалите все още си извършва проверка.

 

32-годишният шофьор на автовоза реагирал доста бурно срещу проверките, показвайки документи и твърдейки, че колите са купени от Италия с редовни документи от автокъщата в Дупница. Въпреки това, полицията веднага започнала щателна проверка на автовоза и след проверка от международната полиция и Интерпол е установено, че част от колите, а вероятно всички, са откраднати в Италия.

Влекачът със скъпите автомобили временно е иззет и шофьорът е задържан, а днес му предстои разпит от съдия-следовател, а преписката ще бъде предадена на Районната прокуратура.

С тази акция хърватската полиция разби международна мрежа от крадци на коли, които чрез автовози са осигурявали канал между Италия и България, а маршрутът е трябвало да премине през Хърватия. Превозните средства след пристигането им в Дупница е трябвало да бъдат препродадени с фалшиви документи в различни страни от бившия Източен блок, твърди хърватския вестник.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети