Полицейска блокада пази депутатите от народната любов

DenNews.bg
27.06.2013
размер на текста:

Засилено е полицейското присъствие около парламента днес. Освен че загражденията, които държат протестиращите, които днес пият второто си кафе пред сградата, са отдалечени значително, районът е отцепен до храм-паметника „Александър Невски”. Полицейски части са разположени в подлеза на Софийския университет и околните улици, паркингът на НС е зает от автомобили на жандармерията.
Гражданите се събраха пред централния вход на парламента още рано сутринта, за да посрещнат идващите на работа депутати с викове „Оставка”.
Въпреки проливният дъжд броят на протестиращите е значителен.
Парламентарната група на „Атака”, която вчера с липсата си осуети кворума в парламентарна зала, тази сутрин пристигна заедно и мълчаливо влезе в сградата.
В социалните мрежи, координиращи протестите, хората коментират, че „очевидно си имаме работа с дебелокожи и нагли хора, които чакат да се изморим и да разтурим "седенката". Затова да отидем на кафе до парламента, на задния вход, откъдето влизат за работа народните представители. Мирно, спокойно и цивилизовано. Да поговорим за оставки, избори и още нещо... ”.
От коментари в мрежите става ясно, че днес ще бъде един от най-важните протести. Наред с тази акция организаторите правят уговорката, че традиционните мирни шествия, които се провеждат всяка вечер в столицата и страната, остават. От 18.30 часа е сборният пункт пред Министерски съвет за София.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети