Дупница ще прави опит за блокада на Е-79

DenNews.bg
26.06.2013
размер на текста:

Като професионален барабанист Ники Табаков (вляво) е част от ударната група на протеста в София.

Дупница ще направи опит за блокада на главен път Е-79 тази вечер, като част от протеста с искане за оставkата на правителството на Пламен Орешарски.
Заради близостта на дупнишкия протест до ГЕРБ, както писахме администратор на групата във Фейсбук, е юристът на общината и активист на партията Десислава Стойнева, мнозина отказват да се включат.
„В Дупница има гражданско общество и мислещи хора, но предпочитаме да протестираме в София. Протестът е срещу липсата на морал в управлението и политиката през последните години и по никакъв начин не цели връщането на ГЕРБ на власт, затова и обвързването му с политически централи е недопустимо”, коментира за dennews.bg художникът и музикант Николай Табаков, който в 12-те дни на протеста в столицата има само едно извинено отсъствие, заради професионални ангажименти.
Всъщност в София има силно дупнишко присъствие, макар това да са взе младежи „избягали” от Дупница или работещи там.
Иначе пост на Десислава Стойнева в групата във Фейсбук указва, че първо протестиращите ще се съберат в 18:30 часа пред общината днес, а след това ще се насочат към главния път. Спирането на движението в района на паметника на барикадите и историческите събития през 1997 г. е предвидено за 19 часа.
„Нечувана наглост и изключително безхаберие от страна на тройкаджиите. Смазващ страната егоизъм от тяхна страна, който ще доведе до още по-голяма икономическа и социална криза. Отговорното нещо би било да си подадат оставките и да се махнат от хоризонта завинаги, но не го правят !?!
Затова ние, които не ги искаме, трябва да предприемем по-радикални действия за постигането на целта, заради която всеки ден хиляди хора излизат на улиците!
В тази връзка на 26.06.2013 г. (сряда) призовавам всички единомислещи да се съберем пред сградата на общината и да направим протестно шествие до барикадите с намерение за блокиране на международния път!
Нека да стане ясно, че не желаем ДПС да управлява с машите си БСП и Атака!!!”, казва Стойнева на стената във Фейсбук.
Както писахме, на предишните два протеста в Дупница освен лицата на ГЕРБ-бившият депутат Емил Гущеров и ОбС-шефът Ивайло Константинов, се завъртяха все функционери, активисти, членове и симпатизанти на ГЕРБ.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети