Извеждат депутатите под полицейски щитове

DenNews.bg
26.06.2013
размер на текста:

Останалите около 100 депутати в сградата на парламента най-вероятно ще бъдат извеждани един по един, обградени от полиция. Тази мярка се наложи след зрелищното извеждане на депутата от ДПС Йордан Цонев, който беше замерян с домати и преследван от протестиращите по жълтите павета. Подмокрен от хвърлената по него вода той направи обиколка на центъра преди да бъде прибран от полицаите в колата си.
Протестиращите скандираха „Оставка” и „Долу ДПС”, а единственото което Цонев каза на журналистите беше, че има права, а не може да се прибере нормално.
Полицаите пред парламента се опитват да изтласкат протестиращите, като от време на време местят огражданията все по-далеч от сградата.
По-рано с домати и яйца бяха уцелени Мая Манолова от БСП, колегата й Димчо Михалевски и самия Цонев.

Междувременно, сякаш невиждащ напрежението на площада лидера на БСП Сергей Станишев обяви, че БСП продължава да подкрепя категорично правителството на Пламен Орешарски. То трябва да предложи спешни мерки за работата на институциите в следващите дни, но при една хипотеза – да има работещо НС, информира БГНЕС.
Изказването на Станишев дойде след продължително заседание на парламентарната група на БСП, докато парламентът е под обсада.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети