3 г. затвор за младежа пребил жестоко служителка на бензиностанция в Рила

DenNews.bg
24.06.2013
размер на текста:

Ефективна присъда от 3 г. лишаване от свобода, при първоначално строг режим, постанови Районен съд-Дупница за 30-годишния мъж, жестоко пребил при грабеж служителка на бензиностанция в Рила.
Присъдата дойде точно месец след нападението, при което Димитър Христов успя да открадне само мобилния телефон за 35 лв. на жертвата си, благодарение на оказаната съпротива. В нощта на 25 срещу 26 май, скрит с качулка Димитър отива пешком до бензиностанцията, разположена в началото на града, започва да разглежда фризерите и щандовете със сладкарски изделия. Моли продавачката да отвори фризера със сладолед, за да си избере, а в момента, в който жената се навежда я удря по главата с паве. Служителката, която е от Кочериново, успяла да избяга обратно зад щанда и да натисне паникбутона, след което хукнала навън, за да се спаси. Жената обаче била застигната от нападателя и той продължил да я удря с юмруци и ритници. А на жестоката гледка станали свидетели отзовалите се на сигнала полицаи, които арестували нападателя на местопрестъплението.
Пред съда Христов, който е от Мездра, а по време на нападението бил на гости на баба си в Рила, призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата.
Това престъпление той е извършил в изпитателния срок с условна присъда на Районен съд-Враца от 2009 г. и тази присъда също ще бъде приведена в изпълнение.
Христов трябва да заплати 275 лв. за разноски по делото.
Присъдата му е окончателна и не подлежи на обжалване.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети