Нещо като извинение от Монов, „не сте ме разбрали”

DenNews.bg
21.06.2013
размер на текста:

Червеният депутат Христо Монов поднесе нещо като извинение за изцепката си „интернет лумпени”, насочено към протестиращите.
В духа на лидерите на БСП и ДПС, които се извиниха не за назначението на Делян Пеевски за шеф на ДНС, а за това че не са усетили обществените настроение, Монов замаза обидната квалификация със загриженост.
Пред журналисти в кулоарите на парламента Монов опита да обясни, че определението „интернет лумпени” е провокирано от дълбоката му загриженост за обществото, което прекарва все повече време в интернет.
“Това е общ синдром, не само в България, но и по цял свят. Хората масово прекарват времето си пред компютрите и това е тревожно”, опита да се оправдае червеният депутат, председател на парламентарната комисия за децата, младежта и спорта.
Монов няма намерение да напусне парламента заради гафа си.
“Няма да напусна парламента. Съжалявам, че думите ми са прозвучали така. Загрижеността ми е за нещо друго, за един голям културен парадокс – че най-големите постижения на човечеството работят срещу нас, хората. Визирам това, че само в Китай, например, има над 25 млн. души, които са интернет зависими”, опита се да изпрати разговора в друга посока Монов.
Наред с извинението си, депутатът сподели, че самият той е обиден от твърденията, че протестиращите днес са на по-високо ниво от хората, които са излезли по улиците през февруари.
“Не приемам да се казва, че сега протестите са интелигентни, а тези предишните не са били интелигентни. Не смятам, че хората, които сме били през февруари, сме с различно IQ от сегашните”, призна обидата си депутатът на “Коалиция за България”.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети