Сидеров нахока и президента, временно отложиха КСНС

DenNews.bg
20.06.2013
размер на текста:

Лидерът на Атака Волен Сидеров нахока и президента Росен Плевнелиев в началото на днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, което бе свикано от държавния глава след скандалния избор на Делян Пеевски в края на миналата седмица.
Използвайки присъствието на медиите в началото на заседанието Сидеров нападна президента във връзка с информациите за участието на Плевнелиев в офшорни компании.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също се включи в пререканието, на което Сидеров му каза, че и без това напуска и парламента и всичко. Борисов му отговори, че потъпква цялата нация.
Сидеров отказа да изслуша президента и го обвини, че е "президент на ГЕРБ". Плевнелиев помоли Сидеров да се съобразява с реда на заседанието. В противен случай президентът заяви, че ще го помоли да напусне заседанието. Борисов стана и напусна заседанието, след като Сидеров продължи да настоява президентът да отговаря на въпросите му.
Пред очите на нацията се прави опит за провал на КСНС, каза Росен Плевнелиев. Той помоли юристите да проверят процедурата по отстраняване на Волен Сидеров от заседанието на съвета. Президентът заяви, че настоява Сидеров да заяви в декларация, че лидерът на "Атака" ще спазва реда на заседанието на КСНС. След това президентът обяви 15 минути пауза.
От своя страна Борисов коментира, че би се върнал на заседанието само ако Сидеров бъде озаптен.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети