След като 15 кандидати се оказаха некомпетентни, Чимев си назначи юрисконсулт в отдел „Европроекти”

dennews.bg
19.06.2013
размер на текста:

 Кметът на Дупница Методи Чимев си назначи юрисконсулт в отдел „Европроекти”. Градоначалникът подписа заповедта на Ралица Ушанова, след провалени 2 поредни конкурса за длъжността с уговорката, че тя ще зама поста до насрочването на нов 3-и конкурс. А причината се оказа недостатъчната компетентност на общо 15-те кандидати, допуснати до първия етап на двата конкурса- решаването на тест. Нито един от тях не показа добри познания според теста, който трябваше да решат. Нито един от 15-те не успя да премине границата от минимум 81 точки, за да бъде допуснат до интервю с конкурсната комисия.
След първия конкурс, провел се през месец февруари, юристът на общината Иван Бучов обяви в прав текст, че нито един от кандидатите не е подготвен достатъчно добре и не е чел Закона за държавния служител. Това бяха Силвия Кирилова, Веска Михалчева, Красимир Рагин, Таня Евстатиева, Василка Костадинова, Евгения Гергова и Иванка Грозданова. Според тях въпросите не били трудни, но подвеждащи.

По същия сценарий протече и вторият конкурс през месец април. Някои от кандидатите отново се пробваха и до първия етап бяха допуснати Василка Софрониева-Костадинова, Мария Станойкова, Иванка Грозданова, Филка Манчева, Евгения Гергова, Георги Мицков, Таня Евстатиева, Гергана Петрова, Анастасия Кирилова, Веска Костадинова-Михалчева и Василка Александрова. На теста се явиха само 8 от тях, но отново се получи пълен провал и нито един от кандидатите не успя да набере минималния брой от 81 точки.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети