Станишев се извини и побърза да измести фокуса

DenNews.bg
19.06.2013
размер на текста:

Лидерът на БСП Сергей Станишев се извини за казуса с Делян Пеевски. “Аз искам да отправя думи на извинение, лично извинение към моята парламентарна група, към членовете и симпатизантите на БСП”, заяви от парламентарната трибуна той.
“Парламентарната група на Коалиция за България подкрепи решението за избор на Делян Пеевски с огромно вътрешно колебание и съпротива. Направи го като знак на доверие към мен като лидер на групата и към решението на Пламен Орешарски. Това е голям урок за мен лично. Искам тези хора, които звънят на нашите народни представители и изразяват възмущение, да не го правят пред тях, аз нося отговорност. Искам ясно да заявя, че това предложение беше направено с най-чисти мотиви, за да се постигнат истински резултати, а не да се имитира дейност. Ще постигнем тази цел, сигурно ще е по-трудно, заради политическата грешка, която направихме. Когато биеш организираната престъпност, когато разкриваш злоупотреби, няма как да бъдеш обичан, но със сигурност залагаш главата си. Колко са готови да направят това и да изложат и своето семейство на риск?”, коментира още Сергей Станишев.
Веднага след това Станишев побърза да отмести фокуса, като заяви, че парламентарната група на Коалиция за България ще отправи запитване към министъра на финансите за офшорни зони и за всички фирми, на които краен собственик са българските граждани. "Трябва да се знае и институциите в България трябва да направят подобно усилие, смятам, че е справедливо", каза Станишев.
Думите на Станишев всъщност са препратка към партенката, която вчера се появи в някои медии, че президентът Росен Плевнелиев разполага със сметка в офшорна зона.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети