Община Дупница разработва проекти на спортните клубове

DenNews.bg
18.06.2013
размер на текста:

Община Дупница ще оказва безплатни консултации и сериозна помощ по изготвянето на документите на спортните клубове от града за кандидатстване по различни проекти. За това се разпореди кметът Методи Чимев. Със задачата да оказват пълно съдействие са ангажирани хората от отдел “Европроекти”.
“Трябва да бъдем гъвкави в подобни ситуации. Никоя община в България не може да си позволи да подсигури дори и на половина финансово спортните си клубове на територията. Възможностите на Дупница са ограничени, макар тази година да увеличихме това перо в бюджета, но и тези суми са крайно недостатъчни. Затова ще помогнем на клубовете за участия в някои проекти. Вече сме набелязали два, по които ще съдействаме на клубовете по изготвянето им. Натоварил съм заместника си по европроектите Красимир Георгиев да следи за всички възможности за облекчаване по този начин дейността на спорните клубове”, заяви кметът на Дупница.
“Към момента имаме над 1000 деца, които са ангажирани с тренировъчен процес във всички спортове. Желанието ми е да им осигурим още по-добра материална база, както и допълнително финансиране, което позволяват тези програми”, заключи Методи Чимев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети