Комити налагат с националния трибагреник областния на ДПС

dennews.bg
17.06.2013
размер на текста:

С черешово топче, ритници и юмруци протестиращи посрещнаха новия областен управител на Благоевград Муса Палев от ДПС в първия му работен ден. На това унижение го подложиха протестиращите, които от първия ден на недоволството след избора на Пеевски за шеф на ДАНС обявиха, че няма да допуснат човек на ДПС да ги управлява в областта.

Новият областен управител бе придружен от депутата Алиосман Имамов и директора на ОД на МВР комисар Георги Костов. Полицаите осигуриха кордон от 15 метра, за да стигне губернаторът до вратата, пред която бе опънат синджир, за да удържа протестиращите. Въпреки това, народният гняв се стовари върху Палев с пълна сила, който отнесе дори и знамена върху гърба си.
Стигна се и до арест, задържан е един от активистите на ВМРО, който хвана за вратовръзката шефа на ОД на МВР в Благоевград комисар Костов.
"Обидно ми е. какво съм направил, че ме посрещат така. Не съм нарушил нито един български закон. Знам, че отвън са организирани от представители на политически партии. Аз ще работя за всички, дори и за организаторите, защото съм отговорен", каза в интервю за Дарик Муса Палев.
Муса Палев и депутатът от ДПС Алиосман Имамов смятат да се жалват в прокуратурата за живата верига днес пред сградата на администрацията.
В кабинета си Муса Палев бе посрещнат от временно изпълняващия длъжността областен управител Бисер Михайлов. Той прочете решението на Министерски съвет и му пожела по време на управлението му да няма бедствия, аварии и катастрофи.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети