Диспечерите на енергийния оператор спряха подаването на ток от ТЕЦ „Бобов дол”

dennews.bg
16.06.2013
размер на текста:

 ТЕЦ „Бобов дол” спря работа. Вече втори ден диспечерите на Енергийния системен оператор не подават произведена електроенергия от централата. Като причина е посочено намалялото потребление на ток за сметка на произвеждана в по-големи количества електроенергия от централата, обясни управителят на ТЕЦ Бобов дол инженер Владимир Владимиров.

 


Служителите и работниците са в паника, още повече, че не е ясно какво ще става от утре. Засега подаването на ток от централата е спряно само за дните събота и неделя. Обезпокояващ е фактът, че дори от ръководството на централата нямат информация за това какво ще се случи утре сутринта, когато пристигнат автобусите с работниците и служителите от централата. Инж. Владимиров обясни, че и той не знае какви точно са плановете на Енергийния системен оператор, защото и той самият не разполага с информация. Но допълни, че дежурните в централата поддържат всички можности в изправност. Информация за спирането на подаваната от ТЕЦ "Бобов дол" електроенергия няма публикувана и на сайта на ЕСО, предните дни е имало обяви за намаляване или спиране на мощностите на ВЕЦ-ове. За ТЕЦ Бобов дол такава справка липсва. От дадената на сайта схема от диспечерите за генериране и товар на енергийната система в страната в реално време, става ясно, че на кондензационните ТЕЦ-ове, каквато е и в Бобов дол, се пада от 21.21 до 21.22 % от цялото произвеждано електричество в страната.

Каквато и да е причината, работници и служители от ТЕЦ "Бобов дол" и мините са в паника. Съвсем основателно те се страхуват за своето и бъдещето на семействата си. 3 000 души са обречени, ако централата не продължи своята работа така, както досега.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети