Слаб интерес към училищната борса в Дупница

DenNews.bg
15.06.2013
размер на текста:

Слаб интерес сред родители и ученици предизвика училищната борса в Дупница, която има за цел да представи общинските и държавни училища с прием след 7-ми и 8-ми клас. Борсата, която се проведе в Спортната зала, се организира от община Дупница, като училищата предоставиха графика за кандидатстване и записване, както и необходимите документи за това.
Гимназия “Христо Ботев” ще има прием в 4 паралелки след 7-ми клас, а СОУ “Св. Паисий Хилендарски” в две. ПГОСУ ще приема ученици в една паралелка след завършен 7-ми клас и в 2 след 8-ми. ПГ “Акад. С. П. Корольов” има прием в 2 паралелки след 7-ми клас и в една след 8-ми. ПГХВХТ пък ще приема ученици в една паралелка след завършен 7-ми клас и в една след завършен 8-ми.
Най-интересен е приемът на Гимназията по Автотраспорт. Училището по-известно като Автото ще приема ученици в една паралелка след 8-ми клас, като за първа година предлага и задочна форма на обучение. Това се отнася за хора на възраст между 20 и 50 години, които нямат завършено средно образование.
Приемът на документи за съответните училища започва от 17 юни. За кандидатстване след 7-ми клас документите ще се подават в ОУ ”Христаки Павлович”, а за прием след 8-ми клас по съответните училища.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети