САЩ ще снабдява с оръжие бунтовниците в Сирия

dennews.bg
14.06.2013
размер на текста:

 САЩ ще предоставя директна военна помощ на Сирия.
Барак Обама за първи път официално е одобрил директната доставка на оръжие за сирийските бунтовници. Президентът Обама е взел това решение, след като от президентската администрация са достигнали до заключението, че сирийските сили под лидерството на Башар Асад, са използвали химическо оръжие.
Сирия прекрачи границата с използването на химически оръжия по собствените си граждани. Това се казва в изявление на Белия Дом.
„Нашата разузнавателната общност отчита, че между 100 и 150 души са загинали от атаки с химическо оръжие", заявиБен Роудс, съветник по стратегически комуникации към Белия Дом.
В официалното изявление на Белия Дом се казва още: „Президентът вече казва, че използването на химически оръжия ще промени неговите намерения и това стана".
„Макар смъртността от тези атаки да е незначителна в сравнение с жертвите от началото на конфликта досега, използването на химически оръжия нарушава международните норми и пресича границите на международната общност, които съществуват от десетилетия", допълни Роудс.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети