Делян Пеевски е новият шеф на ДАНС

dennews.bg
14.06.2013
размер на текста:

 Делян Пеевски е новият шеф на ДАНС. Това стана ясно днес след повторното гласуване на неговата кандидатура от народните представители. При първото гласуване депутатът на ДПС спечели 114 гласа "за".
До избора на Пеевски се стигна, след като премиерът Пламен Орешарски влезе в залата на НС заедно с председателя Михаил Миков а Мая Манолова и предложи кандидатурата на ПеевскиРешението дойде, след като малко по-рано Пламен Орешарски се появи изненадващо в НС заедно с председателя Михаил Миков и заместничката му Мая Манолова и предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС.
След предложението от ГЕРБ напуснаха пленарна зала в знак на възмущение и изненадан от номинацията на Делян Пеевски.
След това това все пак ГЕРБ приеха номинацията, защото според тях това щяло да бъде краят на столетницата. Те обаче свикаха извънредно заседание.
Паралелно с избора народните представители от ГЕРБ приключиха съвещанието си и се запътиха към пленарната зала тичешком, за да стигнат навреме и да дадат своя глас.
Въпреки това гласуването мина без тях и те поискаха прегласуване. След кратка суматоха и спорове по въпроса все пак получиха правото да дадат своя глас. Второто гласуване даде резултат от 116 гласа "за" и 87 "против", като с това Пеевски бе категорично избран за шеф на ДАНС. Минути след това той положи клетва и встъпи в длъжност.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети