Погребват легендата на криминалния свят Говеждио с общински пари

DenNews.bg
12.06.2013
размер на текста:

Легендата на криминалния свят Станимир Калайджийски от Пороминово, известен повече с прякора Говеждио, ще бъде погребан за сметка на община Кочериново, след като се оказа, че няма близки, които да поемат разноските.
На последната си сесия ОбС-Кочериново взе решение от сметката на общината да бъдат преведени 50 лв. на фирмата, заела се с погребението на Говеждио.
Калайджийски пише криминалното си досие в продължение на десетилетия, като основните моменти в него са хулигански прояви, кражби, нападения, нарушаване на обществения ред. Освен посегателства в Рилското корито той създаваше проблеми и в Дупница, и целия регион.
Местният парламент в Кочериново одобри и отпускането на финансова помощ на социално слаба жена от града, чиято къща се нуждае от ремонт. Помощта, която тя ще получи, е в размер на 100 лв.
Съветниците обаче не одобриха молбата за финансова помощ на баща на 3-месечно бебе от село Боровец, който поиска помощ от 250 лв., за да покрие сметката си за електричество. Семейството е с отрязан ток, но преди да одобрят отпускането на пари, съветниците искат да се запознаят по-добре с проблемите на семейството.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети