Домусчиев за сливането: Смешна работа, да си играят само ЦСКА и Левски

DenNews.bg
11.06.2013
размер на текста:

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев не прие никак добре готвеното обединение между ЦСКА и Литекс. Според него собственици на “червените” грубо потъпкват закона, като оставят милиони неизплатени задължения към държавата, към футболисти, треньори и други клубове. „Утре Тодор Батков може да реши 1-2 години да не си плаща задълженията, но после да вземе лиценза на друг отбор и пак ще го има Левски, но горят няколко фирми, губи държавата. Това не е коректно, не е феърплей. Примерно Левски ако се обедини с Ботев (Пд) или Лудогорец, и то какво ще стане? Ще си играят само Левски и ЦСКА, то е смешна работа”, избухна Домусчиев пред Новспорт.
Босът на Лудогорец допълни и че евентуално сливане между ЦСКА и Литекс съвсем няма да е лесно от юридическа и законова гледна точка.
„Това не е добре за българския футбол, защото ние имаме нужда от силни провинциални клубове. Ако искаме силен футбол в България, трябва да имаме силен провинциален футбол. Да, по-малко са феновете, но има конкуренция. По-малко пари има, по-малко спонсори, но е добре за футбола. От юридическа гледна точка едва ли ще бъде толкова просто сливането на ЦСКА и Литекс”, сигурен е Кирил Домусчиев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети