„Полицай” влиза в затвора за измама на дупничанка

DenNews.bg
10.06.2013
размер на текста:

„Полицай” влиза в затвора за две години и осем месеца при първоначално строг режим, след като бе признат за виновен по обвинение за измама от състав на Районен съд-Дупница.
Многократно осъжданият и натрупал множество криминални регистрации Николай Георгиев, който и в момента се намира в Централния софийски затвор, успял да прибере 2700 лв. от дупничанка, след като й се представил за служител на Финансова полиция. Закоравелият в престъпни схеми измамник причакал жертвата си пред кафене на централния площад в Дупница след като жената изтеглила пари от клона на ДСК, спрял я й и казал, че банкнотите са белязани и следва да бъдат „дезактивирани” от него в офиса му, намиращ се на ул. „Св. Иван Рилски”.
Разбира се след като взел парите измамникът офейкал, а на потърпевшата останало да потърси истинските полицаи за съдействие.
Георгиев е осъден да заплати на жертвата си сумата в размер на 2700 лв., ведно със законната лихва, считано от датата на извършване на измамата – 18 май 2011г. до окончателното й изплащане.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Кюстендил.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети