Записът в Банкя може да е направен с телефона на Найденов

DenNews.bg
09.05.2013
размер на текста:

Записът на скандалния разговор между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и подалия оставка градски прокурор на София Николай Кокинов, който изтече в медиите, може да е направен с телефона на Найденов без той да е знаел. Това предположение изказа главният прокурор Сотир Цацаров.
В разпитите и снемането на обяснения и тримата участници в срещата са отрекли да са правили записа и да са носили подслушвателни устройства.
Проверката по случая, водена от Инспектората към Върховната касационна прокуратура (ВКП) ще приключи най-много до две седмици.
Предстои да бъдат разпитани още двама души, единият от които се чува на записа, и друг, който не е участвал в дискусията.
От нея стана ясно, че Борисов е получавал противозаконно резултати от прокурорски проверки преди те да са обявени официално. Информацията идвала от Кокинов.
Според юристи Борисов, Найденов и Кокинов са извършили тежко престъпление, за което могат да получат от три до шест години затвор, посочва Нова телевизия.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети