Дупничанин търси сина си чрез съда, след като майката влезе в затвора за убийство

dennews.bg
08.05.2013
размер на текста:

30-годишният Сотир Сотиров от Дупница иска да си върне 5-годишния син Ангел чрез съда, след като майката-Зоя Чаушева, бе осъдена на 10 години затвор заедно с брат си за убийството на бившия й любовник Венцислав Петрунов. Вече година и половина Сотир Сотиров не може да си прибере детето си, тъй като според наложените привременни мерки след ареста на Зоя Чаушева на 27-и януари миналата година, детето живее при родителите й. Сотир Сотиров обясни, че е пуснал молба за прекратяване на привременните мерки от страна на Агенция за закрила на детето месец след ареста на Зоя, но вече и изгубил делото на първа инстанция пред Дупнишкия районен съд. Днес бе и заседанието по делото пред Кюстендилския окръжен съд, което според Сотир Сотиров отново ще изгуби. Причината е, че според препоръките на социалните служби той трябва да се вижда със сина си, за да възстанови отново социалните си контакти. Тях той прекратил, след като заминал на работа за Гърция в края на 2011-а година, когато разбрал за връзката на Зоя Чаушева с Венцислав Петрунов.

 


Като една от причините да не може на този етап да получи детето си и да се грижи за него, Сотир Сотиров посочи и присъдата му за домашно насилие, след като ударил на Зоя два шамара заради връзката й с Венцислав Петрунов. Тази присъда била използвана от родителите на Зоя, за да не му дават възможност да се вижда с 5-годишния си син Ангел. Самият Сотир не смее да доближи къщата на родителите на Зоя, тъй като се опасява, че те могат да пуснат жалба срещу него и вече съвсем да изгуби възможността да вижда сина са. Още повече, че бабата и дядото изразили опасения, че Сотир Сотиров щял да изведе сина си зад граница и да го продаде за пари. Всеки опит на Сотир Сотиров да се свърже с родителите на Зоя по телефона, удряли на камък.
Сега намеренията му били да замине за някой по-голям град в България, където да започне работа и да се грижи за сина си, но смята делото за загубено. Обясни, че изкарвал добри пари, но нямал трудов договор, което е основателна причина съдът отново да излезе с решение в негов ущърб. А с трудов договор щял да изкарва едва по 300 лева на месец, които също щели да бъдат недостатъчни, за да се грижи за сина си.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети