Кметът на Дупница подкара с глоби партии за неправилно лепене на плакати

dennews.bg
08.05.2013
размер на текста:

Протоколи за нерегламентирано лепене на плакати са съставени на представителите на партиии и коалиции в Дупница, участващи в изборите, информират от Пресцентъра на общината. След извършена проверка за разлепването на агитационни материали на регистрирани партии и коалиции и независими кандидати за участие в изборите за народни представители След направената проверка са съставени днес протоколи на следните партии и коалиции: ГЕРБ, Коалиция за България, Атака, РЗС, ВМРО, Нова алтернатива, Движение България на гражданите, Българска левица, ДАНО, Партия на зелените, Коалиция от партии "Център за свобода и достойнство", Лидер.
"Изборите са си избори и агитацията е нормално нещо. Но тя трябва да бъде в рамките на правилата и законите. Не може партиите и коалициите да лепят където си искат. Има издадена заповед от мен за позволените места и тя трябва да е спазва от всички, защото законите са за всички. Всички имат 24 часа срок да отстранят агитационните си материали от нерегламентираните места. След изтичането на този срок, ще бъде направена отново проверка от общината и на тези партии или коалиции, които не са спазили предписанието, ще бъдат съставени актове", обясни кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев.
Ако не бъдат изпълнени указанията на кмета на Дупница, актовете, които ще бъдат съставени на партии и коалиции, са от 1000 до 10 000 лева.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети