БДЖ осъди за втори път община Дупница за неплатен наем за автогарата

dennews.bg
07.05.2013
размер на текста:

НК „Железопътна инфраструктура” осъди за втори път община Дупница заради неплатен наем от 7 920 лв. за помещението, в което се намира новата автогара. Договорът бе подписан през месец април 2008-а година в мандата на Атанас Янев, а откриването бе отчетено като един от първите успехи в управлението на консултантите братя Галеви. Сега, след 5 години се оказва, че месечният наем, който дължи общината на БДЖ е 360 лв. Оказва се, че той не е плащан от община Дупница за периода от месец ноември 2010-а до месец август 2012-а година и за това от националната компания са представили и фактури, които са останали неосребрени. Освен дължимата сума, община Дупница ще трябва да плати и 200 лева адвокатски хонорар и още 759 лв. лихва за забавено плащане.
По същия казус за неплатен наем на помещението, в което се намира новата автогара, община Дупница вече е осъдена и е влязло в сила решение за изплащане на 6341 лева за периода месец април 2010-а- месец авуст 2011-а година. Сумата се дължи освен за помещението, и за предгаровия площад, където са стоянките за автобусите.
Новата автогара в Дупница бе открита на помпозно тържество, на което присъстваха и двамата консултанти братя Галеви. Идеята на тогавашния кметски екип бе помещението да се ползва временно, докато бъде изградена съвсем нова автогара.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети