Христо Стоичков: Много пъти са ми предлагали да участвам в уредени мачове

DenNews.bg
31.05.2013
размер на текста:

Най-добрият български футболист за всички времена Христо Стоичков направи шокиращи разкрития относно уредените мачове. Камата бе в Румъния на прожекцията на автобиографичния му филм и даде любопитно интервю за местните медии.
“Навсякъде в света има корупция, и в УЕФА, и във ФИФА, във всички вътрешни първенства. Това е така, защото няма държавни политики по отношение на спорта. Аз в живота си не съм участвал в нито един уреден мач, имате думата ми", отсече Стоичков пред Prosport. На Ицо бе зададен и въпрос дали все пак някога е получавал предложения да участва в уговорени мачове, а той даде шокиращ отговор. "Много пъти! Но Христо Стоичков не се продава!”.
Камата се изказа ласкаво за румънската легенда Георге Хаджи. “Когато казват Марадона на Балканите, имат предвид Джика Хаджи. Когато говорят за това кой на Балканите е получил последен "Златна топка", казват моето име. Сравненията с мен, Попеску и Хаджи биха били тежко бреме за младите хора”, обясни звездата.
За сегашния си отбор Литекс Христо Стоичков казва: "Доволен съм, защото показах на всички, че можем да играем футбол и без корупция. Дадох шанс на много млади футболисти. Никога не казвам на играчите си да подражават на Стоичков".
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети