Сидеров с ново изпълнение, за малко да се сбие с Московски

DenNews.bg
31.05.2013
размер на текста:

Лидерът на Атака Волен Сидеров не пропусна и днешния ден да разиграе нервите на опонентите си и най-вече да разиграе сцена в парламента. След като атакистите останаха да седят по време на химна на ЕС на първото парламентарно заседание, след това нападнаха журналист и полицай, вчера крещяха „горчиво” на експремиера Бойко Борисов и лидера на РЗС Яне Янев, днес Сидеров замалко не се сби с бившия транспортен министър Ивайло Московски. До съприкосновение не се стигна, след като в ситуацията, предизвикана от словесно репликиране, се намесиха техни колеги.
Сидеров реагира остро на изказването на бившия заместник-вътрешен министър Веселин Вучков по време на обсъждане на промени в Закона за ДАНС, които предвижда президентът да няма роля в избора на ръководството на агенцията. Вучков заговори за полицейщина, което не допадна на лидера на Атака.
Волен Сидеров поиска думата и заяви, че Вучков няма право да говори за полицейщина, тъй като за нея били виновни той и бившият му началник Цветан Цветанов. Тръгвайки да си сяда, нечути думи между него и Московски изправиха бившия транспортен министър и го насочиха към Сидеров.
Лидерът на Атака не остана по-назад и се насочи към Московски, но в този момент депутати от групата на ГЕРБ задърпаха съпартиеца си за ръкава. Десислав Чуколов пък се притече на помощ на лидера си.
До сблъсък не се стигна, а заместник-председателят на парламента Мая Манолова призова народните представители да сдържат нервите си.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети