Кърлежи полазиха животни и хора в Дупница

Ветеринари в потрес, вадят с часове гадинките от телата на кучета и котки, ухапани хора всеки ден търсят помощ в Спешния център

dennews.bg
30.05.2013
размер на текста:

Ветеринарите в Дупница са потрес от нарастващото нашествието на кърлежи в града и селата. Според тях причината е, че никой не се ангажира с качествено и адекватно обезпаразитяване на тревните площи. За това говорят честите посещения във ветеринарните кабинети на собственици на домашни любимци, жестоко нахапани от кръвожадните гадини. Вече има случаи домашни любимци да бъдат подлагани в продължение на часове на манипулации за вадене на кръвожадните гадини от телата им, като вече има случай на вадене на над 100 кърлежа от тялото на малко кученце. За такъв случай обясни и д-р Камелия Иванова, която преди дни приела в кабинета си домашния любимец, в чието тяло кърлежите се настанили един до друг. Докато приключи манипулацията д-р Иванова напълнила цяла стъкленица.
Кърлежите упорито нападат и хората, като всеки ден през Спешния център и след това в хирургично отделение минават по 9-10 пациенти, ухапани на различни места.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети