Атакисти викаха „Горчиво” за Яне и Бойко

DenNews.bg
30.05.2013
размер на текста:

Пореден цирк разиграха в парламента депутатите и лидера на Атака Волен Сидеров. Този път емоционалната група на партията избра за сцена кулоарите на Народното събрание и по-точно коридора пред стаята на ГЕРБ, където пък се проведе среща между лидера Бойко Борисов и лидера н РЗС Яне Янев.
Щом двамата напуснаха стаята атакистите ги посрещнаха с бурни викове: "Горчиво", "Хвърли букета", "Хвърли жартиера", "На ръце ли ще се носите" , "Кой е мъжът в семейството" и "Да се целунат младите".
Лидерът Бойко Борисов като че ли не се засегна особено от поведението на Сидеров и компания и посрещна скандиранията им с усмивка.
"Имате опит от тези дни, така че можете да ни покажете как", ехидно вметна Борисов.
Лидерът на РЗС Яне Янев пък се опита да говори за повода за срещата си с ръководството на ГЕРБ - подписката на РЗС до Конституционния съд срещу излъчването на трима депутати на ДПС от София, които според Янев са дошли след преразпределяне на гласовете от Турция.
"Сега софиянци не трябва да допуснат потурчването на София", настоя Янев.
След срещата им стана ясно, че депутатите от ГЕРБ ще подкрепят подписката на РЗС.
Опитът на Борисов и Янев да се върнат на темата на срещата си обаче веднага бе прекъснат от лидера на Атака Волен Сидеров, който отново започна да подвиква. Този път той се съсредоточи върху личността на Борисов.
"Бойко и Ердоган се прегръщаха, Ердоган е приятел с Бойко, що не говориш с Ердоган", възмути се Сидеров.
„А ти що не кажеш една дума срещу тази фалшификация, ти защо не каза нито една дума, защо мълчиш, защо сега се целувате с Лютви Местан и Доган", продължи на свой ред Янев.
Бойко Борисов пък запази усмивката си и обясни: "Завистта на хората от Атака е видна, защото те никога няма да имат приятели премиери, никога няма да бъдат уважавани", отсече експремиерът и продължи с ударите си по националистите на Сидеров.
"Аз дори мислех, че колегите от Атака са дошли да подкрепят подписката за тези избрани трима депутати от ДПС в София. Очаквах, че те са дошли тук, за да се присъединят към нас, а не да бойкотират", обясни Борисов и допълни, че като бивш кмет на София казва, "че е недопустимо в София да има трима депутати от ДПС".
Тук думата отново взе лидерът на РЗС, за да започне да коментира избраното вчера правителство на Пламен Орешарски.
"Ние от РЗС не даваме 100 дни на това правителство. Това правителство е на подменения вот, то е избирано с фалшиви гласове от Турция. Това правителство само преди един мандат имаше цялата власт. Те не са някакви новаци, че да им даваме 100 дни", категоричен бе Яне Янев. "Ние ще бъдем радикална извънпарламентарна опозиция", отсече той.
Източник: dnes.bg
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети