Измамиха жена от Кюстендил с 1000 лв., 7 души са получили фалшиви обаждания за дни

DenNews.bg
30.05.2013
размер на текста:

72-годишна жена от Кюстендил е станала жертва на телефонни измамници в края на миналата седмица. Непознат глас й съобщил по телефона, че снаха й с двамата й внуци са пострадали при катастрофа и за животоспасяваща операция незабавно са нужни 5000 лв. Възрастната жена успяла да събере 1000 лв., час по-късно куриерът бил при нея. Жената получила и указания половината от парите да бъдат в плик. На следващия ден, вече убедена, че е измамена, сигнализирала полицията в града. Спомняла си части от регистрационния номер на автомобила. Служителите на полицията предприели незабавни действия, автомобилът е установен, както и двамата мъже -получатели на парите. Мъжете са 25-годишни и са от Кюстендил. Единият от тях се регистрирал в сайт за работа. Така бил открит и нает от работодател – “ръководител на куриерска фирма”. По спешност трябвало да поеме задача, договорили се “документите” да бъдат доставени във Велико Търново. Заедно с документите щял да получи и пари за разходите и хонорар от адреса, от който взема “документите”. Наетият вече млад мъж помолил свой приятел с автомобил за помощ, получили пратката и тръгнали. Малко преди влизането във Велико Търново позвънили на “работодателя”, ситуирали къде точно са, последвали указания пликът да бъде оставен до близкия билборд и тръгнали обратно
към Кюстендил. Работата по случая продължава РУП Кюстендил.
През последните 5 дена 7 граждани са сигнализирали полицията, че са били атакувани по телефон с тревожни съобщения, свързани с техни близки и нужда от пари, но не са имали пари и не са могли да помогнат. Криминалисти са завели възрастна жена в крайгранично село, за да се убеди, че дъщеря й е жива.
НАПОМНЯМЕ: БЪДЕТЕ СИГУРНИ, КОГАТО НЕПОЗНАТИ ИСКАТ ПАРИ, СА ИЗМАМНИЦИ. СЛУЖЕБНИ ЛИЦЕ НЕ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ НА РЪКА. ПРЕДИ ДА СТЕ СТАНАЛИ ЖЕРТВА, ПОТЪРСЕТЕ БЛИЗКИТЕ СИ, ЗА КОИТО СА ВИ СЪОБЩИЛИ, ЧЕ СА В БЕДА. СИГНАЛИЗИРАЙТЕ ПОЛИЦИЯТА. ТЕЛЕФОН 112 СЕ ИЗБИРА БЕЗПЛАТНО.
Обръщаме внимание на търсещите работа чрез интернет – убедете се, че работодателят съществува, че е посочил адрес на фирмата и лица за контакт, предупреждават от Пресцентъра на ОДМЕВ-Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети