Две деца от региона ще участват в етнофестивал на КНСБ

DenNews.bg
29.05.2013
размер на текста:

Две ученички от региона ще участват в тазгодишното издание на международния етнофестивал „Децата на Балканите-с духовност в Европа”, организиран от КНСБ и сдружение “Благотворителен фонд проф.д-р Желязко Христов”. Фестивалът, посветен Международния ден на детето 1 юни, ще бъде открит на 31 май в Летния театър на с. Минерални бани, Хасковска област. В него ще вземат участие деца от различни региони на страната и от различни етноси, както и гости от Молдова, Гърция, Турция, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Румъния и други. Одобрените участници в Тринадесети детски етнофестивал е близо 2000 деца.
Гергана Георгиева от село Самораново, ученичка в ОУ „Христо Ботев” -Самораново ще се представи с акапелно изпълнение на „Марко пие вино и ракия” и песента „Провикна се у селото”. Емануела Стойкова от село Овчарци, ученичка в ОУ „Христо Ботев”-Сапарева баня също ще се представи с две песни-„Море, кога одех, мила мамо” и „Яна овчар лъгала”.
В миналогодишното издание на фестивала се изявиха три деца от региона, като 14-годишната възпитаничка на ОУ “Христо Ботев”-с. Самораново спечели журито в своята категория с граовски извивки и талант.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети