Община Дупница обявява 3-месечна лихвена ваканция на длъжниците си

dennews.bg
28.05.2013
размер на текста:

Община Дупница е готова да въведе в действие лихвена ваканция или данъчна анмистия за длъжниците към хазната. Тази идея оповести на пресконференция днес заместник-кметът по икономическите дейности Олга Китанова, а предложението ще бъде обсъдено и на сесия на местния парламент.
Идеята се състои в това длъжниците към общината до 2012 година да получат 3-месечен срок, в който да заплатят дължимите суми, без да им се начисляват лихви и да се плащат допълнителни такси към общината или съдия-изпълнител.
„ За тази данъчна амнистия се заговори миналата година и възнамеряваме да го предложим на сесия. Около 3 млн. лева са задълженията до края на 2012 година, като само 1 млн от тях са на "Дупница табак". Дори и 1 млн. да влязат още от тези задължения ще е добре. Имаме над 300 подадени към съдия-изпълнител", мотивира идеята Китанова.
"Знаем, че ситуацията е много тежка сред хората, но трябва да разберат, че Общината продължава работата си и има ежемесечни плащания като например 80 000 към учебни заведения, сметосъбиране - 60 000 лева, улично осветление около 60 хил и т.н. Всеки месец за погасяване на заеми се плащат и по 120 000 лева. Благодаря на хората за това че до колкото им позволяват възможностите са успели да платят до края на 5-процентната данъчна кампания през месец април и постъпленията са много повече в сравнение със същия период на миналата година", каза още Китанова.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети