Софийска фирма осъди неуспелия дупнишки кандидат-депутат Георги Давков

Една от богатите местни фамилии се стискала 3 години за наем от 10 000 лева за ползване на гараж за тролейбус

dennews.bg
28.05.2013
размер на текста:

Георги Давков (вдясно) оглави местната структура на ГОРД преди година. Снимка: архив

Софийска фирма осъди неуспелия дупнишки кандидат-депутат от ГОРД Георги Давков и местен лидер на партията да й изплати 11983лв. за неплатен наем за гараж. Парите, за които претендира софийската фирма от сина на един от крупните местни бизнесмени- Давко Давков, са за ползването на помещение, в което е бил съхраняван един от тролейбусите на семейната фирма „Авторемонт” АД. Тя ползва производствената база на унищожения вече Авторемонтен завод в Дупница, който бе най-големия в страната за поправка на автобуси и тролейбуси.
Фирмата на Георги Давков е осъдена да плати освен дължимия наем по договор и лихва, както и разноски по делото и адвокатски хонарар в размер на още 2 000 лв.
Договорът между софийската фирма и Авторемонт АД е бил сключен преди 3 години, но оттогава до приключване на делото на първа инстанция преди дни фамилия Давкови не са се издължили за ползването на гаража.
Авторемонт АД е една от дъщерните фирми на ФС „Холдинг”, собственост на Давко Давков. Негов представител във всички фирми е общинският съветник от БСП Иван Шопов, който основно движи финансите на всички фирми на фамилия Давкови. Сред тях са и бившия обувен завод „Гарант”, чиято база Давков продава от години, но неуспешно.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети