Мнима докторка обра пациент на легло в общинската болница в Дупница

dennews.bg
27.05.2013
размер на текста:

Пациент остана без пари и телефон, след като мнима докторка успя да го прилъже и ограби. Така поставеният на системи и в безпомощно състояние възрастен мъж се прости със спестените от пенсията си 150 лева и остана без връзка с близките си.
Сцената се разиграла в едно от отделенията на общинската болница в Дупница по време на сутрешната визитация. В стаята, в която потърпевшия бил сам, влязла млада лекарка със слушалки на врата. С учтив тон тя започнала да разпитва пациента за състоянието му и дори премерила пулса му. Докато омайвала болния, докторката успяла да го пребърка и след като приключила „визитацията”, си тръгнала с плячката.
За това, че нещо не е наред болният разбрал, след като започнала истинската визитация и в стаята му отново влязла, но този път лекарка от отделението. Така и той и целия персонал разбрали, че става въпрос за кражба. Веднага всички били предупредени да не оставят по стаите си пари и да бъдат много внимателни с личните си вещи. По случая вече работи Районното управление на полицията в Дупница, като на ограбения пациент са снети обяснения.
За всички остава загадка смелостта, с която ловката обирджийка влязла в стаята и без всякакви притеснения и опасения, че може да бъде хваната от персонала в отделението, успяла да ограби пациента.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети