Феновете на Марек за стадиона на Витоша: Такова чудо няма и в Африка

Константин Соколов
27.05.2013
размер на текста:

Снимки: DenNews.bg и фенклуб "Марек Завинаги"

Истински шок от вида на стадиона в Бистрица преживяха феновете на Марек, решили да подкрепят отбора в мача срещу Витоша вчера. Още с влизането си агитката от Дупница се ошашави от т.нар. сектор за гости, представляващ кално поле, оградено с метални тръби. Въпросният сектор се разполага точно над един от ъглите на футболния терен. Дълго време запалянковците цъкаха с език, невярвайки, че това съоръжение приема официални мачове от “В” група. “Ходя от 8-годишен на мачове от “А”, “Б” и “В” група, дори и на срещи от областните групи. Ходил съм на футболни двубои и в Африка, но такова чудо не съм виждал никъде”, изумен бе Иван Ясенов, статистик на тунизийския волейболен шампион Сфаксиен.

“Трябваше и това да преживеем, но сме готови на всичко за Марек. Дано час по-скоро се измъкнем от “В” група и да не ни се налага да посещаваме повече подобни стадиони. Все пак всичко си струва в името на любимия отбор”, допълниха тарторите на агитката. Феновете изказаха мнение и че “спортното съоръжение” в Бистрица бие по екзотика дори “стадиона” в Долна Диканя.
Привържениците на Марек обаче загърбиха мизерните условия и подкрепиха буквално до кръв тима по време на сблъсъка с “тигрите” под проливния дъжд и създадоха латино атмосфера със запалените димки. Веднага след мача играчите пък наскачаха на оградите да поздравят агитката, а овации обра нигерийският нападател Екундайо Джайеоба, който е пред завръщане в тима. На срещата присъстваше и кметът на Дупница Методи Чимев, като феновете му изказаха искрени благодарности за помощта, която оказва на фенклуба.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети