Условни присъди за сръбско- пернишки кьотек край Дупница

DenNews.bg
27.05.2013
размер на текста:

Двама перничани, разиграли балкански екшън на сръбски гражданин заради засечка на пътя, получиха условни присъди от Районен съд-Дупница.
Инцидентът, за който сме писали, се разигра през миналото лято пред една от автокъщите на Е-79 край Дупница. Мерцедесът на перничаните бил засечен от включващия се в движението с автомобила си сръбски гражданин. Сблъсък между колите няма, но не и между шофьорите. Първи посегнал чужденецът, но перничаните, единият от които осъждан, отвърнали подобаващо на провокацията и тримата си спретнали бой с българско надмощие.
Според обвинителният акт на Районна прокуратура на сърбинът е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в трайно отслабване на слуха, след нанесените юмруци в областта на лицето.
За хулиганската проява единият от перничаните получи условна присъда от 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок, а другият 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.
Двамата признаха вината си и сключиха споразумение с прокуратурата. До момента подсъдимите бяха с наложена мярка „Подписка” и забрана да напускат на пределите на страната.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети