Ветеран от Афганистан е жертвата на лудите с мачетата в Лондон

DenNews.bg
24.05.2013
размер на текста:

Британското Министерство на отбраната обяви самоличността на войника, който стана жертва на показно убийство в Лондон. Това е 25-годишният Лий Ригби. Той е бил барабанчик във военния оркестър, но е изпълнявал и бойни мисии.
Жертвата на шокиращото убийство, определено от властите као терористичен акт, е ветеран от Афганистан. Служил е още в Германия и Кипър. Женен е, има 2-годишен син. Командирът на неговата част заяви, че Ригби е бил общителен и популярен сред войниците, поради което е бил избран да работи за наборните кампании на британската армия.
Властите продължават да разследват дали двамата етнически нигерийци, извършители на убийството, са имали съучастници. Според полицията, въпреки че нападателите са били известни на службите, е почти невъзможно подобно престъпление да бъде предотвратено. То е извършено с елементарна подготовка, а за оръжия са използвани предмети от бита като ножове и сатъри.
В квартала, в който стана нападението има засилено полицейско присъствие поради опасност от етническо насилие. 1200 повече полицаи са разположени в Лондон. Част от гражданите признаха, че се страхуват да излязат на улицата
Досега полицията отбеляза няколко демонстрации на националисти без да се стига до размирици.
Източник: Нова ТВ

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети